Фолклорната група към ЦРД – Червен бряг с ново име и дар от Общината

18.02.2014 9:06

18.02.cherven

На 11 февруари Фолклорната група към Центъра за работа с деца в Червен бряг, с ръководител Дарина Гергова, изнесе открит урок. Децата използваха възможността да оповестят новото име на състава си – „Калилките”. Коренът на името идва от древното название на местност, в близост до мястото, където е основано селището ни. Това поясни тяхната кръстница Дафинка Божкова, която им беше посветила и специално стихотворение. Тя пожела на танцьорите да бъдат здрави и силни, да носят радост и доброта, да бъдат щит срещу бездуховността, пороците и хаоса на днешното време.
Младите таланти демонстрираха танцовите си умения, за удоволствие на своите родители и на всички присъстващи. На сцената се изявиха 35 танцьори в различни възрастови групи, изпълнявайки танци от Тракийската и Северняшка фолклорни области. „Калилките“ получиха дарение от Община Червен бряг – тениски с логото на групата и сценични обувки.
Откритият урок се превърна в един малък празник, в който тържествуваше красотата на фолклорното ни наследство и ентусиазма на младите следовници, носители на изконните български добродетели.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: