Как да пестят електроенергия научиха третокласници от НУ „Отец Паисий“

16.02.2014 8:46

16.02.cez1

Ученици от трети клас на Начално училище „Отец Паисий“ в Плевен научиха повече за разумното използване на електроенергията по време на специална беседа със служители на ЧЕЗ България. Инициативата е част от образователната кампания за енергийната ефективност за деца, която дружеството започна в началото на февруари 2014 г. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката и ще обхване градовете Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, Перник, Кюстендил, Благоевград и Етрополе. Беседите се провеждат от специално обучени служители на ЧЕЗ България сред ученици от трети клас.

16.02.cez2
По време на беседата децата научиха за какво се използва електроенергията, как стига до дома и училището им, както и какво означава разумно потребление. Всяко дете получи занимателна книжка „За децата и енергията“, която да разгледа вкъщи заедно с родителите си.
Образователната кампания е част от политиката на ЧЕЗ за насърчаване на енергийната ефективност. През декември 2013 г. ЧЕЗ започна онлайн играта за спестяване на електроенергия „Академия енергия“. Най-активните участници в нея се включват в лотарии и получават награди всяка седмица до началото на месец март. На корпоративния уебсайт www.cez.bg е разработена специализирана секция „Енергийна ефективност“, където всеки може да получи подробни насоки за възможностите за пестене на енергия. През миналата година бе издаден и наръчник „Енергиен спестовник“, който съдържа препоръки и практически решения за оптимизиране на енергийното потребление.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: