Осъдиха за подкуп главен инспектор от Дирекция „Безопасност на храните“ – Плевен

14.02.2014 14:49

14.02.prokuratura

По внесен обвинителен акт от 17.05.2013г . на Окръжна прокуратура – Плевен срещу З. П. Ш. от Кнежа вчера Окръжен съд –Плевен е постановил осъдителна присъда, като е признал за виновна подсъдимата, информират от Прокуратурата. Присъдата е за това, че през периода от март 2011 г. до април 2012 г. в Кнежа при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните” при Областна дирекция „Безопасност на храните” – Плевен с цел да набави за себе си имотна облага възбудила и поддържала заблуждение у И. Д. Й. от Кнежа, И. Ц. И. от Лазарово и Р. Н. Д. от Кнежа и с това им причинила имотна вреда. Въпросната дама се опитала да възбуди и поддържа заблуждение и у Р. К. Д. от Кнежа и да му причини имотна вреда. За това престъпление подсъдимата е осъдена на две години лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание с петгодишен изпитателен срок.
През април при условията на продължавано престъпление, главният инспектор чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение поискала сумата от 440 лв. от Р. К. Д. от Кнежа, регистриран като земеделски производител, за да извърши действия по служба. На 12.04.2012 г. в Кнежа тя приела дар от 320 лв. от Р. К. Д., като за това престъпление е осъдена на три години лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание с петгодишен изпитателен срок.
Подсъдимата е осъдена и на глоба в полза на държавата в размер 2 000 лева и е лишена от право да заема длъжността „Главен инспектор в Отдел „Здравеопазване на животните” при ОД „Безопасност на храните” – Плевен към БАБХ – София за срок от три години и шест месеца. На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимата е определено едно общо най-тежко наказание: три години лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага изтърпяването на така наложеното наказание с петгодишен изпитателен срок. Присъединява се наказанието лишаване от право да заема длъжността „Главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните” при ОД „Безопасност на храните” – Плевен към БАБХ – София за срок от три години и половина и се присъединява изцяло наложеното и наказание глоба в полза на държавата в размер 2 000 лева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: