Веселин Плачков и Димитър Руски ще говорят за Левски с учениците от НУ „Христо Ботев”

13.02.2014 19:21

botev

За да изразят своята почит към Апостола на свободата Васил Левски на 19 февруари 2014 година учениците от Начално училище „Христо Ботев” – Плевен ще проведат среща разговор „Каквото съм правил, в полза народу е“ с Веселин Плачков – актьор и Димитър Руски – историк.
Димитър Руски ще представи исторически документи и публикации на съвременници и изследователи на делото на Апостола, в които се споменава за основавенето на първия ВРО в града ни, за връзката му с Плевен.

veso
Актьорът Веселин Плачков ще сподели какво е усещането да се играе живота и смъртта на един национален герой. Актьорът участва във филма на Максим Генчев „Васил Левски”, който се снима в момента.
Учениците ще разкажат какво са научили за живота и делото на Васил Левски и ще подредят изложба от рисунки. Във фоайето на училището на информационното табло ще се представи презентация по темата.
В знак на признателност към делото на Апостола, най-големите ученици в училището – четвъртокласниците, ще поднесат цветя пред паметника на героя в града – пример за патриотизъм, жертвоготовност и всеотдайност за всяко поколение .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: