Мартин Митев по казуса с „лаФките“: Монополът е най-грозното изкривяване на пазара

05.02.2014 14:00

5.02.martin

Гласувал съм против предложението за отдаването под наем на терените за поставяне на павилиони във всички негови разновидности, защото не искам да участвам в създаването на поредния монопол. Така коментира добилата популярност тема за стъпването на „лаФките“ в Плевен общинският лидер на ГЕРБ – Плевен, Мартин Митев. Той подчерта, че това е личната му позиция и не желае да ангажира с нея групата съветници от партията в Общинския съвет, от която Митев също е част. Старейшината заяви, че монополът е най-грозното изкривяване на пазара, което може да съществува. Именно това ме е карало да гласувам против този проект всеки път, допълни Мартин Митев.
Пред медиите общинският съветник посочи, че лично за него има основания за отмяна на взетото вече решение. Така например, един от 11-те посочени терени не попада в трета зона, както е записано в проекта, а е в центъра на града – пред Дома на книгата, даде пример Митев, допълвайки, че дори това според него е основание за отмяна на конкурса. Друг е въпросът, че с това си решение ОбС е иззел функциите на кмета, тъй като то противоречи на разпоредбата на чл. 99 от Наредба 7 на местния парламент. Общинският съвет не може да определя условия за открит конкурс, тъй като това е работа на комисия, назначена със заповед на кмета, обясни общинският председател на ГЕРБ.

По информация, която получихме от достоверни източници, днес в Плевен е Борис Захариев, изпълнителният директор на „Табак Маркет“ или фирмата, чиято собственост е веригата „Lafka“. Също така, научихме, че решението дали конкурсът ще бъде прекратен или не ще стане ясно до час и половина. Очаквайте подробности!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: