Нов клуб продължава 30-годишната традиция на мотоспорта в Левски

27.01.2014 12:12

27.01.levski

Мотоклуб „Левски – МХ Груп” беше учреден в Левски, информираха от пресцентъра на Общината. На събитието, което възстановява 30-годишна традиция в общината, присъства президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов. Общото събрание, което стана учредително, откри кметът на община Левски Любка Александрова.
Град Левски има една кауза – да възстанови мотоциклетния спорт и оттам нататък да го развива, каза кметицата на Левски. Тя е вдъхновена от факта, че при нас мотоциклетният спорт се развива от дълго време, сподели Александрова, обръщайки се към всички присъстващи на общото събрание, докоснати от тръпката на този спорт и допринесли за неговото утвърждаване в годините.
Дванадесетте учредители единодушно избраха за свой председател Веско Касабов, за зам.-председател Иван Маринов и секретар Христо Христов. Приет беше и устав на новосъздаденото Сдружение с нестопанска цел „Левски – МХ Груп” със седалище в Община Левски.
Мисля, че беше крайно време това да се случи, защото мотоциклетният спорт в община Левски го има от 30 години, каза Богдан Николов за радио „Левски”. Идеята на Общината и хората, които са се събрали, е много добра, не само за спорта, а като цяло за младото поколение, това е една много голяма социална придобивка за общината и за града, сподели още президентът на БФМ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: