Подаръци от кметицата получи първото бебе в община Левски за 2014-а

21.01.2014 14:25

21.01.levski1

Днес на Бабинден, Деня на родилната помощ, както по традиция се отбелязва в Левски, кметът на общината Любка Александрова поздрави родителите на първото бебе на годината и поднесе цветя, поздравителен адрес и подаръци. Малкият Мариян пое своите първи глътки въздух на 4 януари. С помощта на д-р Петков и акушерка Ваня Стефанова той се е появил на този свят с тегло 3 кг. 750 г. и дължина 53 см.

21.01.levski2
За семейство Елеонора Николова и Валери Мартинчев Мариян е второ дете. Първокласникът Йоан вече си има братче и е много щастлив. Майката Елеонора благодари за грижите на акушер-гинеколозите и пожела, като всяка майка, децата й да имат добро бъдеще. По стара българска традиция с окичено със здравец котле тя поля на завеждащия отделението д-р Петков за ритуалното измиване на ръцете. За всички на тържеството в Родилно отделение, Фолклорна формация ”Северняшка огърлица” с ръководител Мариета Аспарухова и танцова формация ”Калина” с ръководител Борислава Борисова поднесоха пъстър букет от народни багри и ритми.
През 2013г. в Родилното отделение на болницата в Левски са се родили 152 бебенца с постоянен адрес в община Левски. С 20 повече са били родените бебета през 2012 г. Последното бебе, родено през миналата година, е момиче – Милена Георгиева Горчева от Асеновци, родена на 29 декември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: