Бранимир Мирчев: ОЛАФ не е влизал в Общината, по наше искане се проверява фирма „Термикс”

16.01.2014 14:09

16.01.olaf1

Информация, че вчера инспектори от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала проверка в Община Плевен на документацията по проект „Развитие на устойчив туризъм в Плевенски регион“ разпространиха от Сдружение „Граждански контрол”. Ще припомним, че именно от Сдружението още през ноември миналата година алармираха за допуснати от Община Плевен нарушения при изпълнението на проекта. Оттам съобщиха, че са информирали ОЛАФ и прокуратурата, че фирмата-изпълнител „Термикс“ – Пазарджик е сключвала договори с подизпълнители при реставрацията на крепостта „Сторгозия“, което противоречи на подписания договор и на правилата за изразходване на средства по оперативните програми на ЕС.
Според излязлата информация, проверката на документи и разпитите на общински служители продължават и днес, а за грубите нарушения на Европейската програма „Регионално развитие“ „Общината я грозят тежки финансови санкции”, се казва в съобщението.

16.01.olaf2
За коментар по случая „Плевен за Плевен” потърси секретаря на Община Плевен и ръководител на проекта, Бранимир Мирчев, който бе категоричен, че в Общината не тече проверка на ОЛАФ. Поскахме проверка във връзка с допуснати нередности от страна на фирма „Термикс” и във основа на това от вчера действително започна такава. Ще подчертая, че тази проверка не е насочена към Община Плевен и не е на ОЛАФ”, заяви Мирчев, допълвайки, че проверяващите са компетентни органи от страната, които имат такива пълномощия. По думите му, проверката е стартирала вчера по обед с разговори с ангажирани по проекта хора и преглед на документи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: