„ВКУСЪТ НА ДЕТСТВОТО – ХЛЯБ, МЛЯКО И ПЕСЕН – ЗА ВЕКОВЕ”

09.01.2014 13:35

Тази година НЧ”Зора -1990г.” село Победа , община Долна Митрополия, ще работи по нов проект, който се финансира по Програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на Фондация Америка за България. Програмата е насочена към възстановяване и оживяване на материалното и нематериално културно наследство в различни населени места на страната.

mljako
Одобреният за финансиране проект е един от 11- те класирани проекта от постъпилите общо 122 кандидатури от цялата страна. Името му е „Вкусът на детството – хляб, мляко и песен – за векове” и е на стойност 5100.00лв., от които 3900.00лв. осигурява ФРГИ, а останалите 1200.00лв. осигурява финансираната организация като финансов и нефинансов принос.
Програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ има за цел да подкрепи представянето и опазването на фолклорното и нематериално културно наследство чрез финансиране на местни инициативи.
В продължение на осем месеца с извършваните проектни дейности ще се съживяват, възстановяват и популяризират местните традиционни кулинарни умения и песенен фолклор, чрез разработването и предлагането на иновативни електронни услуги от читалището, като ще се осигурява достъп до местното културно наследство от всяка точка на света.

Снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: