Пъстър концерт организираха в Долни Дъбник в очакване на Коледа

23.12.2013 9:04

23.12.dabnik1

По традиция за празника Рождество Христово – Коледа, ръководството на Община Долни Дъбник, съвместно с НЧ „Илия Бешков” и тази година организира коледен концерт. Участие взеха много състави от града – вокална група „Звездици“ с ръководител Ваня Петкова-Йотова, вокален квинтет с ръководител Янко Желязков, школа по спортни танци и латино балет с ръководител Преслав Русев, танцов ансамбъл „Дъбниче“ с ръководител Даниела Цолова и корепетитор Янко Желязков.

23.12.dabnik2
Началото бе оповестено със звън на камбани и песента „Тиха нощ”. Спазена бе традицията за коледарски песни и наричания за здраве и берекет. С бъклица вино и традиционна българска пита бе посрещнат зам.-кметът на община Долни Дъбник г-жа Лилия Пейчева, която отправи поздрав, към присъстващите и към участниците, от свое име и от името на кмета на общината г-н Борислав Станимиров, като пожела на всички здраве, късмет, весели и щастливи празници.

23.12.dabnik3
Празникът не само даде възможност за изява на малките изпълнители и танцьори, но съхрани духа на българската Коледа, с топлината и уюта от радостните усмивки и бурните аплодисменти на публиката.
Автор: Ваня Йотова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: