След проекта за жабата дървесница „Еко Байкал” стартира „Дунавци сбъдват мечтите си”

17.12.2013 14:11

17.12.baykal

Пресконференция по повод приключилия проект „Да запазим дома на жабата дървесница“ и старта на новата инициатива „Дунавци сбъдват мечтите си” даде днес в Областния информационен център екипът на Сдружение „Еко Байкал”. Чрез мултимедийна презентация гостите в ОИЦ се запознаха подробно с отделните стъпки от проекта, насочен към запазването на местообитанията на жабата дървесница. Колкото до това дали проектът е бил успешен или не председателят на УС на „Еко Байкал”, Албена Трифонова, сподели, че е необходимо да мине известно време, за да се видят същинските резултати. Тя благодари на доброволците, участвали в него – младежите от гимназията в Тръстеник, ръководителят на Отдел „Природа” в РИМ, доц. Иван Райчев, експертът от ОИЦ, Ива Мусова и секретарят на читалище „Пробуда” –Байкал, Красимира Дамянова.
Доц. Иван Райчев отбеляза, че една от най-важните дейности по проекта е било засаждането на 100 върбички по устието на реките Дунав и Искър. Имайки предвид един от принципите в екологията „Мисли глобално и действай локално”, само след няколко години, ако посетите това място, ще видите една гора, чрез която ние ще подсигурим подходящо местообитание на тази жабка, сподели специалистът от РИМ. А фактът, че „Еко Байкал” получава проект след проект говори достатъчно ясно за успеваемостта на целия му екип и неговите идеи, допълни доц. Райчев.
От „Еко Байкал” разкриха, че новият проект ще се нарича „Дунавци сбъдват мечтите си”, като периодът на изпълнение е от 1 януари до 31 юли 2014 г. Основната цел е въвеждането на ефективни практики за управление и мотивиране на млади доброволци на възраст от 16 до 24 години. Основната характеристика, която обединява целевите групи, е интересът към доброволчеството и техният потенциал за надграждане на умения за работа като доброволци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: