Писателят и издател Иван Габеров представя две книги в Плевен

13.12.2013 9:04

13.12.knigi

На 17 декември, вторник, от 17 ч. в художествена галерия „Дарение „Светлин Русев” ще гостува писателят и издател Иван Габеров. Това информира директорът на галерията, Мария Мескин. Той ще представи книгите си „Митология на успеха (аксиомите на последния)” и „Алхимията на живота (притчите на последния)”.
В „Митология на успеха“ ще възприемем и доразвием идеята, че Бог е част от мълнията на проявление, а също е проява на висша синхронност в битийната действителност, а не изначална точка, която се е самовзривила от нищото. В тази мълния на проявлението се включват създателите на непроявената Вселена, на проявената Вселена, както и техните низходящи проявления по пътя към Земята: Бог, Господ Бог, Господ и човекът.
Във втората книга има 110 притчи, всяка една от които е изведена от текста и от историческия контекст. Основната идея е, че кризата в съвременното общество е следствие на подмяната на ценностите, за които преди 2 000 години идва на земята Христос и обладава тялото на Исус от Назарет, по скоро от Галилея, защото според някои изследователи тезата за Назарет не издържа, защото по това време Назарет все още не е съществувал като град.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: