Млади плевенчани запяват хитовете на Емил Димитров

12.12.2013 20:46

12.12.emil

Три културни института реализират една шестгодишна мечта – песните на Емил Димитров да се запеят и от младите плевенчани. Военният клуб, Народно читалище „Цветан Спасов 1959” и Музикален клуб „Емил Димитров” организират в събота от 16 ч. първия музикален фестивал „Моя страна, моя България”. Основният двигател на фестивала е Божидар Чапанов, на чиято покана за участие са се отзовали директорите на НУ „Христо Ботев” – Цветелин Горанов и на ОУ „Св. Климент Охридски” – Татяна Христова. Благодарение на преподавателите Валентина Николова, Хризантема Йорданова и Янита Гаврилова 17 талантливи плевенчанчета ще изпълнят в камерни формации 12 от емблематичните песни на Емил Димитров. Със свои изпълнения във фестивалната програма ще се включат студентката Кристина Петкова и Валентин Далев от МГ „Гео Милев”.
Фестивалът ще открие смесен хор „Емил Димитров” към НЧ „Цветан Спасов”, а музикалният клуб „Емил Димитров” ще постави финала на музикалното събитие. Двете формации ще изпълнят песенни послания на Емил, останали завинаги в музикалната култура на България. Младият Георги Чапанов е подготвил свои произведения и нови аранжименти на по-малко известни произведения на Емил Димитров.
Музикалният фестивал с песните на Емил Димитров „Моя страна, моя България” се провежда в навечерието на рождения ден на доайена на българската поп музика – 23 декември. Входът за концерта е свободен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: