Елхата в Червен бряг ще грейне на 12 декември

05.12.2013 12:30

5.12.cherven

Пъстра коледна и новогодишна програма е подготвило ръководството на Община Червен бряг за жителите на града. Стартът на проявите ще бъде даден на 12 декември, четвъртък, от 15.30 ч. с украсяване на коледната елха пред сградата на Общината. Два часа по-късно тържествено ще бъдат запалени и лампичките на празничното дърво, а от 18 ч. в театрално-концертната зала на Народно читалище „Никола Вапцаров 1908” ще бъде изнесена музикална програма. Участници в нея ще са Детският танцов състав при Центъра за работа с деца в Червен бряг, малчугани от ЦДГ „Бодра смяна” и ОДЗ „Зора”, както и любимата на няколко поколения изпълнителка Ваня Костова.
Концертните прояви ще продължат на 17 декември, вторник, от 17 ч. в Ритуалната зала. Тя ще е домакин на Малък коледен концерт с участието на възпитаниците от школите и съставите при НЧ „Никола Вапцаров 1908”. В същия ден, но от 16 ч. във фоайето на читалището ще бъдат подредени коледен базар и изложба. Инициативата е на учениците от училищата в община Червен бряг, Дневния център за деца и младежи с увреждания, Центъра за работа с деца и Центъра за обществена подкрепа.
Очаквано, кулминацията на тържествата ще бъде на 31 декември на централния площад, като празникът за посрещането на новата 2014 г. ще започне в 23.30 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: