Зам.-областният Мирослав Михайлов се върна за час в трети клас

30.11.2013 8:35

30.11.vazov

В четвъртък учениците от 3Б клас на СОУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Евелина Ницова проведоха своя пореден час по предприемачество. Това беше първият им урок от глобалната тема „Нашия град“ на тема ”В града”, част от програмата по предприемачество на Junior Achievement. Гост на малчуганите бе Мирослав Михайлов – заместник-областен управител на Плевен, който с готовност и желание пое ролята на техен съученик за часа.
В края на урока г-жа Ницова и нейните възпитаници отправиха една молба към зам.-областния управител. Тъй като наближават коледните празници, третокласниците бяха подготвили специално писмо за Дядо Коледа. Те обаче не можеха да го изпратят, защото пощата е далеч, а те са мънички, за да ходят дотам сами. Ето защо малчуганите помолиха Мирослав Михайлов на тръгване да вземе тяхното писмо и да го занесе в пощата. Техният временен „съученик“ с най-голямо удоволствие се съгласи да им направи тази малка услуга. Преди това обаче той трябваше да чуе писмото – в него децата обясняваха на Дядо Коледа колко послушни, ученолюбиви и трудолюбиви са били през изминалата година.

30.11.vazov1
Мирослав Михайлов много се зарадва на писмото и обеща, че непременно ще го занесе до пощата. Преди да си тръгне, обаче, той сподели, че е щастлив, че е бил поканен и е присъствал в този час. Гостът беше активен по време на целия урок и си личеше, че има желание и му доставя удоволствие да участва. Той с готовност помагаше на съотборниците си малчугани, отговаряше с тях на задаваните въпроси и попълваше своя работен дневник. На сбогуване зам.-областният получи за спомен грамота за участие в часа по предприемачество и обещание за още подобни уроци. За да се отблагодари на домакините, той беше подготвил специален подарък, който по случайност се оказа и свързан с темата на днешните занимания – албум със снимки на град Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: