Възпитаник на ДФСГ „Интелект” повярва, че не само на Коледа стават чудеса

29.11.2013 11:55

29.11.intelekt1

Денят на християнското семейство стана повод и в ДФСГ “Интелект” да се почувстват като едно голямо семейство, в което грижата за другия беше отново водеща. На този ден Петьо от 9А клас повярва, че не само на Коледа стават чудеса.
Петьо е едно изключително усмихнато, позитивно, умно и много трудолюбиво момче на 15 години, което поради невъзможност да се движи, се обучава в домашни условия и постига много високи резултати. Благодарение на съдействието от страна на фирмата за медицинска и лабораторна техника „Марвена” ООД – София, възпитаникът на ДФСГ „Интелект” получи като дарение нова модерна инвалидна количка.

29.11.intelekt2
От училището споделят, че не е било трудно да се намери възможност Петьо да се придвижи със старата си количка до сградата на школото и да стане, макар и за един ден, част от класа, към който по принцип се води по документи. „Не беше трудно да се убедят и другите деца от класа да превърнат този ден в по-голям празник за Петьо с още изненади. Но беше много лесно всички да усетят, че усилията си заслужаваха. Никой от нас, присъстващите в зала “Библиотека” на ДФСГ “Интелект”, няма да забрави как очите на Петьо блеснаха при вида на новата инвалидна количка. Никой няма да забрави и желанието му да полети, щом се настани в нея, като ще си спомняме и за изразеното на глас “Искам тази нощ да спя в количката”, разказват ученици от школото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: