„Блокът на ужасите” – отново на търг. Намалиха цената с близо 50 хиляди лева

28.11.2013 14:43

След като никой не прояви интерес към обявения търг за продажба на общинския имот на улица „Генерал Тотлебен” №33, днес общинските съветници гласуваха нова стартова цена от 825 000 лв. без ДДС, която е по-ниска от обявената при първия търг – 876 400 лв. без ДДС.

sesi1
Припомняме, че в 16-етажната сграда, известна на плевенчани като „Блокът на ужасите”, има 115 апартамента. Тя се нуждае от основен ремонт на електрическата и ВиК инсталация, смяна на дограма, нови подови настилки, ремонт на санитарните възли и на покрива, нови асансьори и саниране.
Днес, при дебатите в местния парламент, за пръв път се появиха и съмнения относно възможността изобщо тази сграда да бъде продадена. Стана още ясно, че и вариантът със събарянето й е невъзможен, с оглед на огромните разходи, необходими за това.
На сесията имаше и две разумни предложения около казуса „Тотлебен 33”. Едното от тях бе на общинския съветник Георг Спартански, който предложи, при провал и на този търг, да не се харчат излишни пари за нови оценки, комисии и публикации, а да се тръгне към процедура по продажба, при заявен интерес от потенциален купувач. Другото предложение бе на общинския съветник Пенчо Карагьозов – да се използва новия програмен период и да се търси проектно финансиране на реновацията на сградата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: