Плевенските мегейци с куп отличия от състезания по информатика

27.11.2013 14:22

27.11.informatika

От 22 до 24 ноември в Шумен се проведе есенният турнир по информатика “Джон Атанасов”. В него участваха 184 ученици от България и 20 отбора от 4 души, представящи се в успоредно провеждащия се международен турнир по информатика. В североизточния град гостуваха представители от България, Румъния, Русия, Македония, Молдова, Сърбия, както и отбор на града домакин – Шумен. Националното състезание се проведе в 5 възрастови групи, а междунаpодният турнир бе разделен на 2 групи – ученици 9-10 клас и 11-12.
Турнирът е признат и за Младежка балканиада по информатика (JBOI), тъй като такава не се проведе и участниците с призови места от група 9-10 клас бяха наградени от Миле Йованов, председател на комитета за организиране на Младежката балканска олимпиада по информатика. Възпитаничката на Математическа гимназия „Гео Милев” – Плевен, Виктория Енчева от 10В клас с ръководител Велислава Емилова получи бронзов медал в балканската надпревара, а също така грабна бронз и от Международния турнир по информатика. В тази надпревара и друг възпитаник на Математическата – Стефан Иванов от 12В, се окичи с бронзов медал.
Награди за плевенските мегейци имаше и от Националния есенен турнир по информатика. Възпитаникът на преподавателя Диана Балева – Александър Иванов от 8В клас бе класиран четвърти и получи отлична оценка, а Стилян Нановски от 5 клас с преподавател Велислава Емилова получи грамота за много добро представяне.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: