Скандал беляза избора на изпълнител за ремонт на Спортното училище!

26.11.2013 12:46

26.11.sportno

От десетте фирми, които участваха в обявената от Министерството на младежта и спорта процедура за ремонт на спортните училища „Георги Бенковски“ в Плевен и „Васил Левски“ в Пловдив, комисията е допуснала до отваряне на ценовата оферта само една – „Еко-Танк-инженеринг“ ООД, пише „Капитал”. Тя е предложила оферта само със 7000 лв. под прогнозната цена от 3 млн. лв. без ДДС.
Комисията е изискала от осем от участниците да предоставят допълнителни документи, а единствено „НСК София“ ЕООД не го е направила. Това автоматично отстранява дружеството от процедурата. На следващ етап още седем от участниците са отстранени с аргумента „липса на акредитация от Българската служба за акредитация“. И всичко това преди отварянето на техническото задание. „Това е фарс. Предоставили сме всички сертификати, които се признават за еквивалентни от Българската служба за акредитация (БСА). Ще стане международен скандал„, коментира представител на едно от дружествата, пожелал анонимност. Според тях, това е нарушение на международните спогодби за взаимно признаване на акредитацията, подписани от БСА през 2001 г. Част от останалите участници обявиха, че ще обжалват решенията.
От участниците в поръчката в началото се изискваше да имат поне пет завършени проекта, сходни с предстоящите ремонти за последните пет години. По-късно от ММС уточниха, че е станала грешка и може да има само един завършен проект. Само тази странна промяна на условията може да доведе до анулиране на процедурата, коментираха част от останалите участници. Те се съмняват, че поправката е направена, за да пасне на някоя фирма.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: