Три медала за СКШ „Плевен 21“ от Купа на България „Васил Сотиров“

25.11.2013 20:02

Със златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха шахматистите на СКШ „Плевен 21“ от Националната купа в Благоевград. Първенството се проведе на 23-ти и 24-ти ноември с организатори: Шахматен клуб „Виктори“ Благоевград, Българска Федерация по шахмат и местната Община.

shah
Всички 98 състезатели играха в един общ турнир 7 кръга по Швейцарска система с контрола 60 минути на състезател за цялата парти. Освен главното класиране беше направено и допълнително- за момчета и момичета до 8, 10, 12, 14 години, юноши и девойки до 16, 18 и 20 години. Всички призьори бяха наградени с медали, грамоти и парични награди.
Победител в турнира стана Владимир Петров от „Столичен център по шахмат“ София с 6 точки от 7 възможни. Той получи Купа “ Васил Сотиров“, златен медал и парична награда от 200 лева.
СКШ „Плевен21“ участва с трима свои състезатели, които спечелиха златен, сребърен и бронзов медал и натрупаха точки за клуба си от системата за точкуване на БФШ
18-годишният състезател на СКШ „Плевен 21“ Анатоли Атанасов натрупа равни точки с победителя в турнира , но остана трети в генералното класиране заради по-лоши допълнителни показатели. Анатоли претърпя изненадваща загуба в първия кръг от 10- годишна състезателка на ШК „Пловдив“ , след което отново показа шампионския си характер и успя да спечели всичките си 6 партии до края. Той бе награден със златен медал за възрастова група до 18 години и парична награда.
9-годишният състезател на плевенския клуб Валентин Митев водеше в своята възрастова група преди последния кръг, но загуба от гръцки шахматист го лиши от златния медал. С актив от 4 точки Валентин спечели сребърния медал при момчетата до 10 години.
При 16- годишните юноши Дарио Дерешки натрупа 5 точки и се нареди на трета позиция в тази възрастова група.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: