„Машинист” на Вапцаров донесе злато на петгодишен рецитатор

25.11.2013 18:41

25.11.cherven

Петото издание на Общинския рецитаторски конкурс „За него – Живота…”, по стихове на Вапцаров, се проведе на 21 ноември в Червен бряг. Форумът е посветен на годишнината от рождението на поета и се организира от едноименното читалище, съвместно с Община Червен бряг. Специално жури в състав: Иванка Велкова – бивш преподавател и дългогодишен самодеец, Любослав Коларов – секретар на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1908” и Мариана Георгиева – представител на Община Червен бряг оцени по предварителни критерии завидните рецитаторски умения на участниците.
В препълнената зала гости и участници със затаен дъх слушаха вапцаровите стихове и със сигурност изживяха положителни емоции. Много от изпълненията удивиха публиката и я накараха напълно да изживее диалога с времето, историята и човека в поезията на Вапцаров. Участниците тази година бяха над 60, разделени в две категории – индивидуална и колективна, разпределени в четири възрастови групи. В тазгодишното издание за първи път се включиха и рецитатори от училището от Долна Митрополия. Специални аплодисменти заслужиха и двамата невръстни изпълнители от ЦДГ „Бодра смяна” от Червен бряг, като петгодишният Преслав Денисов получи и златен медал за стихотворението „Машинист”.
На финала компетентното жури оцени и поощри всеки един от явилите се с грамоти, а заелите призовите места получиха медали. Специални плакети бяха връчени за груповите изпълнители, представители на СОУ „Д-р Петър Берон” и ТГ „Васил Априлов”, както и на част от преподавателите, подготвили децата за конкурса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: