Най-силните мъже на България идват в Плевен за благотворителен турнир

23.11.2013 15:22

23.11.turnir

Благотворителен спортен турнир по силови дисциплини, включващ демонстрации на стронгмен от най-добрите състезатели в тази област, ще се проведе на 1 декември във фитнес зала „Кронос” в Механотехникума в Плевен. Проявата бе анонсирана на днешното общо събрание на младежките организации в нашия град, провело се в Областна администрация. Нейни организатори са Марина Декова, Кристиян Златков и Никола Добрев, а целта е да бъдат събрани средства за лечението на 27-годишния джудист Георги Огнянов, който е петкратен шампион в своята дисциплина. Георги е претърпял тежка травма по време на състезание, като в момента провежда лечение със стволови клетки в Русия, за което са необходими около 100 000 лв.
В благотворителния турнир ще бъдат включени състезания по силов трибой, максимален брой повторения на избутване от лежанка с 80 кг., максимален брой повторения на клек с 80 кг., максимален брой повторения на сгъване за бицепс с 30 кг. лост, както и кръст с 6-килограмови дъмбели във всяка ръка за издръжливост. От организаторите научихме, че за проявата са поканени някои от най-изявените майстори в силовите дисциплини. Сред тях са вторият в класирането на Федерацията по многобой в България – Слави Славов, шампионът на Федерацията – Иван Иванов, както и младите таланти в тази дисциплина Петьо Христов и Кристиян Златков.
Топ атракцията в турнира ще бъде демонстрацията на уредите на стронгмен. Началото там ще бъде дадено с кобилица с тежест от 350 кг., която ще се носи 20 м за време от минута и половина. След това публиката ще види популярната „фермерска разходка” с две куфарчета от по 150 кг, отново на разстояние от 20 м за време от 90 секунди. Много емоции обещава и обръщането на гума с тежест от 520 кг. В тази надпревара огромната гума трябва да бъде обърната 4 пъти, пак за минута и половина, а финалът ще бъде поставен с т.нар. раменна щафета.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: