Силвия Томова, директор на Русенския балет: Вярвам, че с „Дон Кихот” ще отговорим на очакванията на плевенската публика

21.11.2013 13:55

С поредна чудесна инициатива ще зарадва плевенчани екипът на читалище „Съгласие”. След снощната премиера на новото издание на книгата „Сенки от стария Плевен”, утре от 19 ч. на сцената на зала „Емил Димитров” в читалището Държавна опера – Русе ще представи балетния спектакъл „Дон Кихот” от Лудвиг Минкус. Хореографията е на Мариус Петипа и Александър Горский, художник на декора е Иван Токаджиев, а художник на костюмите – Меглена Илиева.

21.11.opera1
„Дон Кихот” е едно прекрасно заглавие – много забавно и характерно, богато на танци и чудесна музика. Това сподели специално за „Плевен за Плевен” директорът на Русенския балет, примабалерината Силвия Томова. „Дон Кихот” е забавна история, която в никакъв случай не тежи, като се вярвам, че ще отговорим на очакванията на плевенската публика, допълни тя. По думите й, подобни събития са много важни за всяко едно населено място, особено в градове, в които няма балетна трупа. Според мен, това е нашата мисия – ние да отидем при хората, а не да ги караме те да идват при нас, заяви Томова. На въпрос дали има впечатления от публиката в нашия град, тя сподели, че е гостувала тук преди години, но като примабалерина на Софийския балет.

21.11.opera2
Силвия Томова, която е начело на Балета в Русе от този творчески сезон, не скри също, че е очарована от екипа, с който работи. Щастлива съм, че екипът ми е съставен от млади хора с огромна перспектива пред тях, трудоспособност и мотивация на 100%. Определено се чувствам щастлива, което оправдава и взетото от мен решение, сподели примабалерината пред нашия екип.

21.11.opera3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: