Петър Георгиев: Заради лошата спортна база тук наши момчета бягат в „Лудогорец” и „Литекс”

21.11.2013 18:22

21.11.georgiev

Основен ремонт за близо 2 млн. лв. предстои да бъде направен в Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен, обяви на вчерашната си пресконференция директорът на школото, Петър Георгиев. Той изказа благодарност към министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева и областния управител Илиян Йончев затова, че буквално за броени дни Спортното бе включено в обществената поръчка за ремонт. Освен в училището, ремонтни дейности предстоят и в залата за лека атлетика, като идеята е тя да стане част от националната спортна база, посочи Георгиев. Директорът припомни, че на последната си сесия Общинският съвет дари сградата на училището на държавата, като по този начин то от една страна ще бъде подпомагано от Министерството на младежта и спорта, а от друга ще може да кандидатства по европейски програми и проекти.
Колкото до общежитието на Спортното, Петър Георгиев заяви, че е предвидено и то да бъде реновирано в рамките на мащабния проект. По този начин се надяваме да привлечем още по-добри спортисти и от други краища на страната, въпреки тенденцията през последните години за увеличаване броя на спортните училища, изрази надежда директорът. По думите му, от 9 профилирани училища допреди 4-5 години техният брой днес е 24. Конкуренцията действително е голяма, но нашата амбиция е да бъдем инициатори на нови проекти, насочени към материалната спортна база в града ни, която за огромно съжаление се намира в окаяно състояние, не скри Георгиев. Шефът на Спортното сподели, че заради лошите футболни терени, например, талантливи момчета, обучавани по две-три години в училището, напускат града и попълват юношеските отбори на „Лудогорец”, „Литекс” и софийските клубове, които предлагат по-добри условия.
Пред медиите Петър Георгиев сподели и това, че нишката в българския спорт е скъсана и той буквално е разрушен. Нароиха се всякакви спортни клубове – знайни и незнайни, които трудно се контролират и нямат връзка със съответните федерации, категоричен бе той. Според него, на изключително ниско ниво е и физическото възпитание в училищата, в много от които дори липсват физкултурни салони.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: