В Староселци притеснени дали средствата от еврофондовете ще стигнат до тях

20.11.2013 7:37

20.11.oic

Областен информационен център – Плевен проведе информационна среща в село Староселци, община Искър. Срещата беше организирана в партньорство с Народно читалище „П.Р.Славейков – 1926“. Експертите от ОИЦ запознаха участниците с основните параметри на оперативните програми през следващия програмен период. Информацията беше подкрепена с видеофилми за ЕС, които предизвикаха голям интерес сред гостите.
На срещата присъстваха фермери, служители от местната администрация, читалищни активисти, млади хора и пенсионери. В състоялата се дискусия участниците изказаха своите притеснения, че и през втория програмен период средствата от еврофондовете няма да достигнат до малките населени места, където трябва да се положат усилия да се задържат младите хора.
В дискусията активно се включиха представители на гражданска организация с екологична насоченост, които изразиха надежда да има повече възможности и за тях през новия програмен период. Младежи от селото проявиха интерес за отворената 112 мярка по ПРСР за подпомагане на млади фермери. На срещата присъстваха представители на консултантска фирма, които споделиха трудностите при разработване на проектни предложения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: