Журналистите от СОУ „Иван Вазов” сред най-добрите в страната

07.11.2013 7:28

7.11.vazov

Училищният вестник на СОУ ”Иван Вазов”„В@з Буки Веди”, бе отличен като един от най-добрите ученически вестници в страната. Това се случи на Шестия националния конкурс за журналистика „Стоян Михайловски”. Това е единственият форум, в който мерят сили младите журналисти от различни възрасти. Екипът, който вече трета година списва вестника, зае трето място в раздел „Журналистика” за колективи. Отделно от това Ралица Георгиева от 11 клас получи поощрителна индивидуална награда за коментара си „Учебниците – за и против”, който е публикуван на страниците на училищния вестник.
Единадесетокласничките Весела Маринишева и Лиана Христова, като представители на екипа, присъстваха на церемонията по награждаването на победителите. Тя бе в Русе, в една от най-красивите сгради – Доходното здание. В стилна и тържествена обстановка ученичките получиха статуетката и грамотата. Амбициозните момичета използваха възможността да се срещнат с представители на журито под председателството на доц. Руси Русев и да поговорят какъв е пътят по-нагоре, към първата награда.
Училищният вестник съществува от 2010 г., когато в навечерието на Коледа издаде първия си брой. Списва се от ученици под ръководството на преподавателите Радинка Иванова и Йончо Йончев.

Текст и снимка: СОУ „Иван Вазов“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: