Община Червен бряг получи нова техника по проект

06.11.2013 7:48

Община Червен бряг получи доставка на оборудване по проект „Е-ПОДЕМ – европейски проекти, общински дейности и електронен мениджмънт”, финансиран по Оперативна програма “Техническа помощ”. Бенефициент по проекта е Национално сдружение на общините в Република България. Общата цел е разширяване на общинския капацитет за успешно и ефективно управление на проекти, съфинансирани от Структурните фондове.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Кметът на Община Червен бряг, Павлин Фильовски, заяви желание за включване на Общината в проекта с поемане на ангажимент за използване на осигурената техника и софтуер само и единствено за целите на проекта. Участието в този проект няма да бъде обвързано с финансов ангажимент от страна на Общината. Така Община Червен бряг получи офис-техника за ефективната работа на системата – широкоформатен скенер, сървър, компютърна конфигурация, 2 броя принтери, киоск-терминал за употреба от гражданите (с включена операционна система), видеоекран, 2 броя електронен подпис и 2 броя електронен четец. Дейностите, залегнали в проекта “Е-ПОДЕМ”, дават предпоставки за прилагане на системен подход и гарантиране на прозрачност в управлението на проектите.
Проектът „E-ПОДЕМ” е много важен, защото създава предпоставка за електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти, както и възможност за достъп до безплатна експертна и консултантска подкрепа за местните власти чрез ресурсен център, който улеснява комуникацията между общините и управляващите органи на оперативните програми. Навлизането на модерните информационни технологии в ежедневната работа на общината е съществено предимство за създаване на ефективна среда за развитие и приспособяване към европейските стандарти и изисквания.
„Дейностите по проекта „Е-ПОДЕМ” дават възможност за електронен обмен на документи. Това ще улесни и ускори комуникацията между общината и управляващите органи на оперативните програми, посочи кметът Павлин Фильовски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: