Център за обществена подкрепа отвори врати в Левски

05.11.2013 7:09

5.11.levski1

Център за обществена подкрепа вече функционира в град Левски. Той е с капацитет 20 места и ще предоставя комплекс от социални услуги, насочени към подкрепа и консултиране на децата и семействата от общността, в зависимост от спецификата на местните нужди. Дейностите са обвързани с реинтеграцията на деца, превенция на отклоняващо се поведение и отпадане от училище, подкрепа на деца с увреждания или жертви на насилие, провеждане на кампании – работа с обществеността, с местни институции, с високо рискови общности, подкрепа на осиновяването и приемната грижа.
Ваня Стефанова – социален работник, Албения Иванова – педагог, Снежина Любенова – психолог и Валентина Маринова – арттерапевт е екипът, който ще работи за превръщане на Центъра в притегателно място за всеки човек в общината. Дамите вече са включени в специализирана обучителна програма, специфично разработена за съответното работно място и професионални компетенции. В съответствие с нея специалистите са преминали първа част от задълбочено въвеждащо обучение, информира Миглена Маркова-Господинова, национален координатор „Социални дейности“ на СОНИК СТАРТ ООД – доставчик на социалната услуга.

5.11.levski2
Амбицията на новооткрития Център за обществена подкрепа е да подобри качеството на живот и социалните умения на децата в риск и техните семейства чрез прилагане на нови, устойчиви и комплексни подходи в работа с уязвимите групи с цел превенция на социалното изключване и преодоляване на неговите последици. Развитието на интегриран комплекс от услуги се базира и на устойчивото взаимодействие между партньорите, работещи в сферата на закрила на детето.

Текст и снимка: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: