Протестиращите в Телиш и вицепремиерът Йовчев не стигнаха до единомислие

05.11.2013 11:31

5.11.telish

За 10 ч. днес бе предвидена среща между вицепремиера и началник на Националния кризисен щаб, Цветлин Йовчев, с жителите на Телиш. Ще припомним, че вчера телишчани излязоха на протест срещу плановете за настаняване на сирийски бежанци в бившето военно поделение в селото. Йовчев изненадващо пристигна около 20 минути по-рано от предвиденото, като говори с жителите на Телиш близо час на централния площад в селото.
Вицепремиерът заяви, че има намерения за създаване на бежански лагер от затворен тип в бившето военно поделение, но още няма решение за това. Той нееднократно изтъкна какви ще бъдат ползите за селото, ако това се случи, а именно – създаването на нов полицейски участък, решаване на проблема с водоподаването в селото, както и ремонт на моста край Телиш. Всички присъстващи, обаче, изразиха категоричната си позиция, че единственото им искане е да не бъде създаван бежански лагер, бил той от отворен или затворен тип. Председателят на инициативния комитет, сформиран в селото, Марин Шкодров, връчи на вицепремиера две декларации – от комитета и от кметовете на малките населени места в община Червен бряг, с молба те да стигнат до министър-председателя Пламен Орешарски.
След края на срещата на площада Цветлин Йовчев, кметицата на Телиш Нели Дакова, председателят на инициативния комитет Марин Шкодров, както и кметовете на малките населени, се качиха в кметството, за да изготвят общи позиции по въпроса. Очаква се след това те заедно да отидат до бившето военно поделение.

Очаквайте подробности!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: