Резерви към процедурите, задоволство от оперативните програми

30.10.2013 13:38

Областен информационен център – Плевен проведе информационна среща във Вълчитрън, община Пордим, която бе организирана в партньорство с Народно читалище „ Светлина 1905 г.“. Събитието е част от Програма „Глоб@лни библиотеки“ и е продължение на съвместната инициатива за предоставяне на повече информация до всеки български гражданин.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Експертите от ОИЦ запознаха участниците с основните параметри на оперативните програми през следващия програмен период. Информацията беше подкрепена с видеофилми за ЕС, които предизвикаха голям интерес сред гостите. На срещата присъстваха фермери, служители от местната администрация, читалищни активисти, млади хора и пенсионери.
В състоялата се дискусия участниците изказаха своите резерви относно някои процедури на оперативни програми от приключващия програмен период, но и задоволство, че чрез тях са имали възможност да повишат своите умения и знания. В залата присъстваха млади жени, които след успешно обучение по ОП „Развитие на човешките ресурси“, са намерили работа. Надеждите на участниците в срещата са насочени към възможностите през новия програмен период да бъде изградена водоснабдителна и канализационна мрежа, да бъде ремонтирана читалищната сграда и да бъдат създадени условия за малък бизнес и земеделие за повече хора. Това информират от ОИЦ-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: