Хокеистите-шампиони от Червен бряг получиха нова екипировка

29.10.2013 9:24

С  нова спортна екипировка бяха наградени младите хокеисти от СКХТ „Локомотив” (Червен бряг), които преди месец станаха шампиони на България до 12 години. Кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски посети спортистите по време на тренировка на новото игрище в ОУ „Христо Смирненски”, за да ги поздрави лично за големия успех и да им връчи подаръците.

29.10.cherven1
Председателят на Спортния клуб и мениджър на отбора Николай Павлов благодари още веднъж за подкрепата, която среща от страна на общинското ръководство. Той сподели, че благодарение на създадените условия за спортно-тренировъчния процес и изграденото през месец април игрище, децата имат възможност да развият своя потенциал и да се представят достойно на турнирите. Специалното покритие на терена бе предоставено преди време от Българската федерация по хокей на трева, а със съдействието на Община Червен бряг то беше положено на игрището и от пролетта на тази година хокеистите вече тренират на него.

29.10.cherven2
Този спорт в Червен бряг се развива успешно вече 12 години. Време, през което над 40 деца от града са били участници в националните отбори на България, триумфирайки в Европа и Балканите като състезатели в редица първенства. Над 60 са шампионските купи на Клуба, завоювани от различните турнири през тези години. И в момента най-добрите хокеисти на България са от Червен бряг. Достатъчно е само да споменем имената на Венцислава Босолова, която е в топ 10 на най-добрите хокеисти на Европа, шампионка на Италия и Испания, националните състезатели Мартин Петков (Фокера), Петър Кътовски и много други. Продължители на хокейна слава на града един ден сигурно ще станат и тези 8 студенти от Червен бряг, които в момента учат в Националната спортна академия. Сред тях е и Полин Микова – капитан на женския отбор на Академията, която е картотекирана като помощник-треньор на червенобрежкия отбор, завоювал шампионската титла на България на Държавното първенство в Албена на 26 септември.

Снимки: Пресцентър на Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: