Татяна Лолова, Б.Т.Р. и Кралят на Европа сътвориха незабравим празник за пордимчани

29.10.2013 15:04

29.10.pordim1

В два поредни дни – на 25 и 26 октомври, Община Пордим отбеляза Празника на града. Проявите от програмата бяха под патронажа на кмета на Община Пордим, Илиян Александров. На 25-и се проведе 12-ият преглед на художествената самодейност с конкурсен характер. Участваха самодейни състави от Пордим и селата Згалево, Вълчитрън, Тотлебен, Каменец, Катерица, Одърне и Борислав. На изявилите се колективи бяха връчени награди и грамоти от кмета на Пордим, Илиян Александров, а голямата награда на организаторите взе Смесен хор за народни песни при село Борислав. Програмата продължи с участието на фолкзвездата Деси, която поддържаше доброто настроение на гостите на площада на града.

29.10.pordim2
На следващия ден празничната програма започна с традиционното атрактивно състезание по майсторско управление на автомобили за мъже и жени. Участниците демонстрираха майсторските си умения по управление на лек автомобил по предварително определен маршрут. Първите трима с най-добро време получиха като награди грамоти и годишни винетки за 2014 г., връчени им лично от кмета на Пордим. Голям интерес за поредна година за жителите и гостите на града беше дрифт шоуто на Владислав Симеонов – носител на приза „Кing of Europe” за 2013 г. Празникът продължи с водосвет за здраве и благоденствие в църквата „Свети Димитър”.

29.10.pordim3
Акцент в проявите бе и срещата с актрисата Татяна Лолова. Тя премина в типичния за нея емоционален дух, хумор и всеотдайност към хората. Лолова представи една притча от книгата на акад. Венко Александров – много характерна и определяща за днешното време. Прочетени бяха стихове от стихосбирката на Юлия Пискулийска – „Късен памид”.
Вечерта церемонията бе тържествено открита от Илиян Александрова сред официалните гости, които поздравиха всички присъстващи, бяха депутатът Петър Дулев, областният управител Илиян Йончев и секретарят на Областта – Емил Димитров. След тържественото откриване започна дългоочакваният от всички гости невероятен концерт на група Б.Т.Р., която взриви публиката със своите хитове. Празникът завърши с грандиозна заря, която създаде още по-голямо настроение за всички присъстващи.

29.10.pordim4

 

Текст и снимки: Пресцентър на Община Пордим

#тагове:

НАЙ-НОВИ: