Нов кът за отдих изградиха в Рупци

29.10.2013 7:51

29.10.rupci

„Почистване, залесяване и създаване на кът за отдих” е името на инициативата на кметството на село Рупци, която тази година бе сред одобрените за финансиране проекти в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”, информираха от Община Червен бряг. Проектът е към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Зелената площадка бе открита на 25 октомври, в навечерието на традиционния събор на селото, в присъствието на много деца и ученици, жители и гости на Рупци. Кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски, зам.-кметът Георги Петров и секретарят на Общината, Антоанета Костадинова също бяха на радостното събитие.
С приветствие за предстоящия празник на селището и поздравления за новата придобивка се обърна кметът на Община Червен бряг и увери присъстващите, че проектите в екологичната сфера са част от усилията и ангажираността на местната власт както към околната среда, така и от желанието всяко едно селище от общината да бъде красиво и облагородено. Уверявам ви, че това е поредната, но не и последна новост за село Рупци”, каза градоначалникът. Кметът на Рупци, Георги Георгиев, от своя страна благодари на хората, помогнали за изграждането на площадката с безвъзмездния си труд.
Стойността на проекта е близо 6 000 лв., но с дружните усилия на местните жители тук са изградени съоръжения за почивка и забавления, озеленени площи и оформени пешеходни алеи на далеч по-голяма стойност. Георги Георгиев призова всички да полагат необходимите грижи, за да се запази зеленият оазис и увери, че са предвидени мерки за предотвратяване на повторно замърсяване, стопанисване и бъдещо поддържане на облагородения терен.

Снимка: Google Maps

#тагове:

НАЙ-НОВИ: