Подаръци зарадваха децата от Дома в Тотлебен в навечерието на Деня на будителите

28.10.2013 14:53

28.10.totleben2

Дарение от 65 тома книги, билети за мотошоуто „Нощта на скоковете”, както и картина, рисувана от афганистанско дете, подари днес областният председател на БСП – Плевен, Румен Петков, на възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Младен Антонов” в село Тотлебен. Заедно с него гост на питомците на Дома бе и кметът на Община Пордим, Илиян Александров.

28.10.totleben1
Както разкри Румен Петков пред децата и ръководствата на Дома, поводите за визитата бяха два, като първият от тях е предстоящият Ден на народните будители – 1 ноември. В нашата област имаме традиция да даряваме книги, за да могат децата да се докоснат до най-доброто от българската литература, до нашата история и всичко, съпътствало развитието на българщината, а и до нашите приятели, отбеляза Петков. Сред изданията са „Под игото” на Вазов и четиритомника на Димитър Талев, биографията на президента Георги Първанов, албум на Ростов на Дон, книги свързани с войните, в които е участвала страната ни, както и такива, представящи богатото ни историческо минало. Част от дарението е и песнопойка с песни на Емил Димитров, като бившият депутат сподели, че ще се радва при следващото му посещение в Дома да чуе част от тях в изпълнение на децата.

28.10.totleben3
Изненадите за децата от Дома в Тотлебен не свършиха дотук, като сред подаръците за тях бяха и 30 билета за изключителното мотоциклетно шоу „Нощта на скоковете”, което ще се проведе на 14 декември в „Арена Армеец”. Той сподели, че изживяването определено е уникално, а аудиторията на шоуто пред малките екрани надвишава 1.5 млрд. зрители. Благодарност от името на децата за невероятната възможност да гледат атракцията на живо изрази кметът на Пордим, Илиян Александров, който пое ангажимент да осигури транспорта им до столицата.

28.10.totleben4
Пред възпитаниците на Дом „Младен Антонов” Румен Петков се спря специално и на дарената от него картина, споделяйки, че тя от колекцията на Българския червен кръст. Рисувана е от афганистанското момиче Фаузия – едно от много деца-бежанци от азиатската страна и се нарича „Къща”. Картината ясно олицетворява, че нарисуваното от детето е това, което му липсва и за което копнее, посочи областният лидер на БСП. Той бе категоричен, че трябва да учим себе си и децата си на солидарност, за да бъдем част от този свят, към който всички искаме да принадлежим.

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: