На вниманието на всички млади творци в Плевен!

25.10.2013 13:45

Студентско читалище „Св. Климент Охридски 1997“ обявява конкурс за млади творци на възраст от 10 до 18 години за участие във фестивала МАЛКИ ПОЕТИКИ, който ще се проведе на 1 декември (неделя) от 16:00 ч. в салона на кино „Влайкова“ (ул. „Иван Асен II“ 11) в София.

poetiki
Кандидатите трябва да изпратят свои произведения в следните категории:
литература – авторска поезия или проза, която може да бъде прочетена на глас в рамките на 5 минути, музика – соло изпълнители, DJ-и или групи с авторски проекти в следните жанрове: рок, поп, джаз, класическа музика, рап, електронна музика, визуални изкуства – видеоарт, мултимедия, експериментално кино, анимация, живопис, рисунка, др. на електронен адрес: [email protected] или на адрес: София, бул. „Витоша“ 25, ет. 1 най-късно до 25 ноември 2013 г.
Жури, съставено от известни български творци, ще избере до 15 поети или прозаици, до 10 музиканти (соло изпълнители, DJ-и или банди) и до 5 визуални артисти за участие във фестивала МАЛКИ ПОЕТИКИ. Те, както и точната програма на феста, ще бъдат обявени на 27 ноември.
След представянето им на фестивала журито ще определи по 1 победител във всяка от 3-те категории, който ще получи парична награда от 100 лв и правото да участва в тематичната вечер на феста СОФИЯ: ПОЕТИКИ през 2014 г.
МАЛКИ ПОЕТИКИ е фестивал, изцяло инспириран от международния фестивал СОФИЯ: ПОЕТИКИ (www.sofiapoetics.eu). Необходимостта от нови лица на българската литературна, музикална и арт сцена провокира екипът на фестивала да потърси начин за откриването и популяризирането им. С МАЛКИ ПОЕТИКИ за втора поредна година подаваме ръка на талантливите ученици, като ги въвеждаме в света на литературата, музиката и визуалните изкуства.
Фестивалът е съфинансиран по Програмата за изпълнение на общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: