Две челистки от НУИ ни представят на конкурса „Добрин Петков” в Пловдив

24.10.2013 11:31

24.10.koncert

На пореден концерт на ученици от НУИ „Панайот Пипков” стана домакин вчера художествена галерия „Дарение Светлин Русев”. След талантливите цигулари от класовете на Пламен Иванов и Елена Николова, там се представиха челисти, възпитаници на Петранка Антонова. За тях концертът бе генерална репетиция за Седмия конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти “Добрин Петков” в Пловдив, който ще се проведе от 31 октомври до 3 ноември.
В престижната проява НУИ се явява с две челистки – петокласничката Мария Бояджиева и осмокласничката Натали Нейкова. За участие в конкурса се изисква разнообразна програма, като задължително всеки трябва да представи по едно произведение от своята националност. От Пепа Антонова научихме, че за Мария това е втори конкурс „Добрин Петков”, а Натали има зад гърба си редица участия там, като е ставала носител на първи и втори награди.
Освен Мария и Натали пред публиката в ХГ „Дарение Светлин Русев” се изявиха също Ана-Мария Иванова от десети клас и осмокласникът Васил Върбанов.

Текст и снимка: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: