Възможностите за европейско финансиране дискутираха в село Асеново

24.10.2013 7:35

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областен информационен център – Плевен проведе информационна среща в село Асеново, община Никопол. Срещата беше организирана в партньорство с Народно читалище „Петър Парчевич 1927 г.“, с. Асеново и е продължение на съвместната инициатива на мрежата от 28 ОИЦ и Програма Глоб@лни библиотеки за предоставяне на повече информация до всеки български гражданин.
Експертите от ОИЦ запознаха участниците с основните параметри на оперативните програми през следващия програмен период. Информацията беше подкрепена с видеофилми за ЕС, които предизвикаха голям интерес сред гостите.
Сред участниците бяха кметът на селото Петър Иванов, читалищни активисти, представители на местната администрация, земеделски производители и граждани. По време на дискусията участниците споделиха, че много от тях са участвали в изпълнението на проекти по Оперативни програми. Жители от с. Асеново са били включени през последните две години в два проекта, финансирани по ОП „Развитие на човешките ресурси“, изпълнявани от община Никопол – „С грижа за нашите родители“ и „Домашен помощник и социален асистент – фаза 3“, по които са получили нови умения и знания и са практикували съответните професии. Участниците изказаха надежда през новия програмен период да имат повече възможности за работа и младите хора на село да могат да получат по-лесен достъп до финансиране като млади фермери.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: