С нова апаратура бе оборудвана болницата в Червен бряг

22.10.2013 7:44

Близо 90 хил. лв. е инвестирала тази година Община Червен бряг в Общинската болница, информираха от пресцентъра на Общината. С по-голяма част от парите е закупена нова медицинска апаратура, а с останалите 20 хил. лв. е направен ремонт на Хирургичното отделение. Повечето от новите апарати бяха доставени в Болницата само дни преди Празника на българския лекар. В резултат на множеството инвестиции от бюджета, както и редица дарения, направени в последните 4 години, сградният фонд е в отлично състояние, а условията за работа там са повече от добри, коментира управителят на МБАЛ – Червен бряг, д-р Цветан Костадинов.

22.10.cherven
Със средства от бюджета е закупен нов, немски хемодиализен апарат на стойност 22 500 лв., като така отделението по хемодиализа вече е напълно окомплектовано с 8 апарата. Миналата седмица бе доставен и новият ехограф, на стойност 12 хил. лв., за нуждите на отделенията по образна диагностика и АГО, а скоро Вътрешно отделение ще има и модерен бронхоскоп за диагностика на белодробни заболявания. Така кабинетът по гастроентерология ще разполага вече с пълния набор апаратура за съвременни фиброгастроскопски изследвания, нещо с което много малко болници могат да се похвалят. Тази седмица отделението по АГО ще бъде дооборудвано със съвременен гинекологичен стол, новозакупени са и 3 ЕКГ апарата на стойност 6 хил. лв.
„Всичките ни отделения са обезпечени с пълен обем специалисти и правим всичко необходимо, за да предоставим на пациентите ни качествени грижи, твърди д-р Костадинов. Единствените притеснения на управителя на МБАЛ са към държавната политика и недовършената реформа в болничната помощ и здравеопазването като цяло. Още повече, че се очаква сериозно недофинансиране в типа болнична помощ от НЗОК, което ще изправи пред големи затруднения дейността на червенобрежката болница до края на годината. С докладна записка за всичко това са уведомени кметът и Общинският съвет, за да се търси своевременно решение на създалата се трудна финансова ситуация. Безлихвен заем за временно подпомагане или разрешение на болницата да увеличи собствения си кредит към определени банки са едни от възможните изходи от тази ситуация.

Текст и снимка: Пресцентър на Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: