Македонски ученици се обучават по проект в Кнежа

22.10.2013 14:59

От 14 до 27 октомври Професионална гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски“ – Кнежа е домакин на проекта „No tech witout mech!“ /б.а. „Няма технология без механика!“/, по програма „Леонардо да Винчи” спонсорирана от Европейската комисия. ПГМЕТ „Христо Смирненски“ е първата професионална гимназия, която посреща чуждестранна група за обучение по програма „Леонардо да Винчи“ в Плевенска област.

make
Неотдавна младите активисти на местната неправителствена организация Младежко сдружение „Кнежа в Европа“ дават името, с което и правят първите стъпки към проекта. След съвместен труд, много добра организация и взискателна подготовка, професионалната гимназия и младежкото сдружение посрещнаха своите партньори от Средно общообразователно училище „Киро Спандзов – Бърко“ от Кавадарци. Ученическият обмен между гимназисти от Македония, заедно с възпитаниците на професионалната гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски“, се осъществява под вещото ръководство на учителите от Гимназията, които провеждат обучения в практически умения по стругарство, електротехника, механика, техническо чертане и пр. През свободното си време пък младежите участват в различни активности на НПО „Кнежа в Европа“.
По време на престоя си, учениците от Кавадарци се обучават в две направления – Електротехника и Машиностроене в съвременно оборудваните работилници и кабинети.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: