Спартаклии се справиха с „Янтра” като гости

21.10.2013 7:35

21.10.spartak

Отборът на ОФК „Спартак Плевен” записа втора поредна победа, като в 10-ия кръг надигра с 2:1 „Янтра” в Габрово, информира plevensport.eu, допълвайки, че нашите са изпуснали и по-изразителна победа. След успеха възпитаниците на Бойко Цветков вече имат в своя актив 18 спечелени точки, което им отрежда седмото място във временното подреждане на Северозападната „В“ група.
„Спартак” реши двубоя още през първата част, като само за 8 минути отбеляза две попадения. Първо в 19-ата минута нисичкият халф Йоан Петков засече едно успоредно центриране и откри резултата. В 27-ата минута плевенчани удвоиха, след като габровският защитник Данаил Христов не успя да изнесе добре топката, което беше използвано по най-добрия начин от Венцислав Миленов, който овладя и с диагонален шут покачи на 2:0. След почивката плевенчани намалиха оборотите, което позволи на „Янтра” да погледне по-сериозно към вратата на Васил Тодоров. Така в 65-ата минута Ивайло Христов се оказа най-съобразителен при продължително разбъркване в пеналта на „Спартак” и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле.
В следващия 11-и кръг на ОФК „Спартак” предстои домакинство срещу 13-ия в класирането „Ком” (Берковица). Двубоят е насрочен по програма за 27 октомври, неделя, от 14 часа.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: