Утре отбелязваме в парк „Кайлъка” Световния ден на ходенето

18.10.2013 8:07

dostap2

Българска асоциация „Спорт за всички”, съвместно с община Плевен, организират на 19 октомври /събота/ за 21-ви пореден път Световен ден на ходенето в цялата страна. Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2016 и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта, и е под патронажа на министър Георгиева.
Проявата е международна в рамките на програмата „Спорт за всички”.
Идеята на БАСВ е да привлече повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве. Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания.
Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.
Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем един нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение.
Начало на проявата е в 10:00 ч., спирка „Моста”, парк „Кайлъка”.

На снимката: изграденият тази седмица достъп за хора с увреждания и колелета в началото на парка

#тагове:

НАЙ-НОВИ: