Електронният свят на културата в община Долна Митрополия

02.10.2013 7:12

На 30 септември в заседателната зала на община Долна Митрополия се проведе пресконференция в изпълнение на дейности за информация и публичност по проект „Електронният свят на културата в община Долна Митрополия”, финансиран от „Глоб@лни библиотеки – България”, грантова схема за финансиране на иновативни проекти 2013 и община Долна Митрополия. Гости на презентацията бяха библиотекари и секретари от населените места на територията на община Долна Митрополия, както и представители на общинска администрация.

dolna

Пресконференцията бе с цел водещата организация НЧ”Зора -1990г”село Победа да популяризира проекта и да запознае общността с целите, дейностите и очакваните резултати от него, както и да информира за резултатите от дейностите, които са извършени до момента.
На срещата бяха подробно представени резултатите от проектните дейности, а именно – събиране и предаване на материалите за местното културно наследство, събиране и предаване на снимков материал, дигитализиране на местното културно наследство, изработка на фен страница във Facebook, изработка на лого на проекта, проект за дизайн на сайт.
Чрез дигитализиране на културно-историческото наследство ще се предотврати загубата на традиции, обичаи и паметници от местно и национално значение, ще се привлекат повече посетители на читалищните библиотеки и ще събуди интересът на по- широк кръг хора към населените места в община Долна Митрополия. От екипа за управление на проекта бе изказана благодарност към всички читалищни деятели, които с доброволния си труд са допринесли за събиране на архивни документи и стари снимки от населените места, на доброволците, участвали във възстановките на традиционните обичаи на населените места от Община Долна Митрополия, на коалиционните партньори от библиотеките в гр.Д.Митрополия и гр.Тръстеник, както и към проектния партньор – Община Долна Митрополия, който освен финансов принос, оказва техническа и експертна помощ.

Изпълнението на проекта се подкрепя от всички читалища на територията на Община Долна Митрополия, което от своя страна ще доведе до затвърждаване на партньорството между читалищата в общината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: