Кой ще е новият лидер на на БСП в Плевен – ще разберем след месец

12.09.2013 8:07

За 13 октомври е насрочена общинската конференция на БСП в Плевен, научи Плевен за Плевен. Местните социалисти ще избират нов председател с мандат от две години. До тази извънредна ситуация се стигна след като бившият вече лидер на социалистите в общината – Любомир Петков бе избран за депутат, а скоро и назначен за консул в Германия. Заради дипломатическото назначение той трябваше и да замрази членството си в БСП.

bsp2
След избора на общински председател, БСП в Плевенско ще трябва да избере и нов областен лидер, той като последните промени в устава на Столетница забраняват заемането на ръководни постове в партията от народни представители, какъвто е в момента настоящият областен председател – Васил Антонов. Ситуацията в Плевен става още по-заплетена, тъй като нито един от заместниците на Любомир Петков не би могъл да се кандидатира за овакантеното място на общински председател. Единият – Илиян Йончев стана областен управител, а другият – Димитър Кочков, тия дни се закле като народен представител на мястото на новоназначения консул във Франкфурт.

bsp1
По всичко личи, че предстоят интересни прегрупирания на местно ниво в редиците на БСП в Плевен. И ако бившият вътрешен министър Румен Петков е почти сигурно, че ще бъде избран за областен председател на БСП, естествено, ако самият той пожелае да се ангажира с поста, то нещата около избора на общински председател на БСП в Плевен далеч не са така ясни. Нещо повече, извънредното заминаване на бившият лидер Любо Петков за Немско, бе прието доста резервирано, дори от най-верните му партийни другари в Плевен, и поразстрои редиците в местната организация на последователита на линията „Станишев”.

снимки – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: