Дарение от Дания получи УМБАЛ – Плевен

12.09.2013 13:01

darenie

Значително дарение получи УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен. Благородният жест бе извършен от организация в Дания, с посредничеството на фондация „Бългериан ейд мишън” – гр. Банкя. Дарението включва 20 електрически реанимационни легла, 6 детски легла с подвижен механизъм, 28 дунапренови дюшеци, 4 детски дървени легла, 4 легла за новородени, 13 инвалидни колички, стол за баня, проходилки, калъфки и бастуни. Размерът на помощта е значителен, тъй като само едно реанимационно легло струва над 20 000 лева.
Оборудването е предоставено на Клиниката по ортопедия и травматология, Клиниката по педиатрия, Първо и Трето отделение на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, Отделението по неонатология, Клиниката по ушни, носни и гърлени болести и други звена в лечебното заведение.
С новото оборудване пациентите на УМБАЛ – Плевен ще се чувстват по-комфортно по време на лечението си, а това ще допринесе и за по-бързото им възстановяване, категорични са специалистите.
Това е поредното дарение на датската организация у нас, но първото обект на което са пациентите на Университетската болница в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: