С тържествена церемония Медицинският университет откри новата учебна година

09.09.2013 12:51

mu2

Медицинският университет в Плевен откри днес новата учебна година с тържествена церемония в аудиториум “Магнум” на Втора клинична база. Събитието уважиха областният управител Илиян Йончев, д-р Наташа Манева – изпълнителен директор на УМБАЛ “Д-р Георги Странски”, д-р Иван Йорданов – директор на Областна дирекция по безопасност на храните, директорът на РЗОК – Плевен Мартин Митев, д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ, председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, управителите на МБАЛ “Св. Панталеймон” д-р Елиза и Йордан Георгиеви.

mu5
Специален гост на откриването на новата учебна година бе министърът на здравеопазването (1990-1991), проф. Иван Черноземски, който е член на настоятелството на МУ – Плевен.
Днес е първия ден, в който Вие прекрачвате прага на нашия университет, вече като наши студенти. Знам, че Вие, днешните млади хора, сте по-различни, че вашето поколение е по-информирано, целеустремено, мотивирано, а също така и по-прагматично. Убеден съм, че всички тези качества, подкрепени със солидни знания и умения, ще ви превърнат в онези квалифицирани специалисти, от които се нуждае нашата страна”, с тези думи се обърна към бъдещите медици, в словото си на церемонията, ректорът на Медицинския университет. Той припомни на студентите мотото на учебното заведение – “Non sibi sed omnibus” (“Не за себе си, а за всички”). Нека то ви води по пътя на вашето професионално академично израстване, пожела проф. Томов на новите възпитаници на Медицинския университет в Плевен. Ректорът връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал по всяка от специалностите на трите факултета и Медицинския колеж.

mu3
Примняме, че тази година учебното заведение посреща 360 първокурсници, приети за обучение по 10 специалности във факултетите по медицина, обществено здраве, здравни грижи и Медицинския колеж. По специалността „Медицина” във Факултет „Медицина” ще се обучават общо 80 новоприети студенти; във Факултет „Обществено здраве” по специалностите „Опазване и контрол на общественото здраве” – 15, по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – 20, по „Управление на здравните грижи” – общо 65 бакалаври и магистри; във Факултет „Здравни грижи” по специалностите „Акушерка” – 50 и „Медицинска сестра” – 28; в Медицинския колеж по специалностите „Медицински лаборант” – 30, „Рентгенов лаборант” – 18, „Социални дейности” – 20 и „Помощник-фармацевт” – 20.

mu1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: