Поощриха с парични помощи балетната школа към „Съгласие” и млади надежди в математиката

02.09.2013 8:22

Комисията за одобряване на критерии и отпускане на средства, постъпили от дарения и спонсорство, за годишни стипендии и еднократни помощи във връзка с участие в мероприятия от национално и международно значение на даровити деца и младежи в неравностойно положение, а също така и на деца сираци, чиито родители са загинали при особени обстоятелства, проведе миналата седмица редовно заседание.

saglasie3
Комисията, в която участват представители на Община Плевен и Общински съвет – Плевен разгледа постъпилите предложения и взе единодушно три решения. На балетната школа към читалище „Съгласие” ще бъдат отпуснати 1000 лева за подготовка на балетния спектакъл „Приказна галерия” и участия в детски театрални и музикални фестивали.

lubo2

Еднократна финансова помощ в размер на 400 лева се отпуска и на отбор ученици от школа по математика в Математическа гимназия – Плевен за подпомагане участието им в Национален фестивал на младите математици в Созопол.
Комисията реши още да бъде отпусната годишна стипендия на ученичката от 6-ти клас в МГ Плевен Ива Иванова – носител на бронзов медал от Национален математически турнир през 2012-та година, на грамоти и дипломи от национални състезания и турнири.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: