Приемните семейства в Плевенско – между първите сме в една положителна статистика

27.08.2013 7:30

vatzka

107 са вече приемните семейства на територията на област Плевен, информира на среща с журналисти директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Плевен – Вацка Хорозова. 98 са децата, които са настанени в приемни семейства в областта, а разликата идва от това, че в семействата, в които в момента няма деца, предстои да бъдат настанени нови. Приемните семейства се грижат за по едно, две, а често и за по три деца. Семейство в село Глава отглежда четири деца, стана ясно на пресконференцията.
Вацка Хорозова коментира, че напоследък има интерес към увеличаване на броя на децата, гледани в едно приемно семейство – съвсем наскоро, на три семейства, децата са увеличени от едно на две. Тя припомни, че в началото на работата на Комисията по приемна грижа в по-голямата си част, приемните родители са желаели деца в по-ранна възраст, но тъй като в нашия регион децата са предимно на възраст от десет години и нагоре се наблюдава и промяна в желанието на семействата и те се ориентират към деца в по-горна възраст.
Плевенска област е на едно от челните места в страната по настаняването на деца в приемни семейства, сподели добрата новина директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: