Обърнете внимание на здравето си!

14.08.2013 15:57

bus1

След половин час закъснение, по оправдателни причини, обиколка из улиците на Плевен и уникална маневра, автобус, носещ бранда на информационната кампания по проекта “Спри и се прегледай“ на Министерство на здравеопазването, паркира успешно на площад „Възраждане”. В него плевенчани имаха възможността да видят информационни клипове и филми, презентиращи целите на проекта – намаляване на смъртните случаи от онкологични заболявания чрез ранното откриване на случаите на рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво.

bus2
Проектът цели трайното намаляване на смъртните случаи от онкологични заболявания чрез ранното откриване на случаите на рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Целевите групи за скрининговите прегледи са здрави хора, които към момента не проявяват никакви симптоми на заболяването, но които попадат във възрастовите групи, които са изложени на най-висок риск.
За Плевенска област кампанията ще обхване около 14 000 човека. Тези, които не са се явили на преглед при първата покана, ще получат второ напомняне, а през този месец нови около 6 000 човека от областта ще получат покани за първи път.
Едно от лечебните заведение в града, където авторитетни специалисти извършват прегледи, е ДКЦ 2 Плевен ЕООД в Центъра на града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: