Клипове и филми информират в Плевен за проекта „СПРИ и се прегледай“

12.08.2013 14:20

dkz2pleven

Като част от информационната кампания по проекта „СПРИ и се прегледай“ на Министерство на здравеопазването на 14 август от 11.00 до 13.00ч на площад „Възраждане” ще се проведе събитие, което ще включва прожектиране на информационни клипове и филми в брандиран автобус и раздаване на информационни материали.
Проектът цели трайното намаляване на смъртните случаи от онкологични заболявания чрез ранното откриване на случаите на рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Проект „СПРИ и се прегледай“ предвижда да проведе 400 000 скринингови прегледа за трите вида рак до края на годината. Скрининговите прегледи и целият проект се изпълняват в съответствие с Европейските препоръки за борба с онкологични заболявания от 2003 г. Целевите групи за скрининговите прегледи са здрави хора, които към момента не проявяват никакви симптоми на заболяването, но които попадат във възрастовите групи, които са изложени на най-висок риск.
Припомняме, че прегледи по този проект се извършват в ДКЦ 2 Плевен и други лечебни заведения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: