Младежи от шест държави се срещнаха с кмета на Община Плевен

23.07.2013 17:18

mladi

Група от 42 младежи от Испания, Турция, Македония, Румъния, Сърбия и България посрещна кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков в зала „Гена Димитрова“ днес. Визитата е част от международен проект по програма „Младежта в действие“ под наслов „Непознати се превръщат в приятели чрез интелектуален диалог“. Една от основните задачи на участниците в проекта е да посетят културно-исторически паметници на територията на града ни и през своя фотообектив да ги споделят с връстниците си в своите страни.
Проф. Стойков приветства младите гости на града и изрази подкрепата си към идеята на проекта.
Сами ще се уверите, че в Плевен всяка крачка е история и съхранена традиция. Радвам се, че ще имате възможността да се запознаете със забележителностите на Плевен и да усетите неговия дух. Ние имаме прекрасни млади хора, с част от които ще можете да се запознаете и да общувате. Защото именно вие – младите хора, сте най-добрите посланици на своите страни и градите най-здравите мостове между тях, каза кметът на Община Плевен и пожела на гостите незабравими спомени от града.
Гостите на Плевен изказаха своята благодарност към кмета на Община Плевен за осъществената подкрепа по време на тяхната визита в града и му връчиха сувенири от своите страни.

Снимка и текст – Пресцентър на Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: